Sami uprawiamy warzywa i owoce w szklarni – bez jakichkolwiek oprysków, czy chemii. Mamy też małe pole, sad i przede wszystkim ciągle się powiększające stado zwierząt. Spotkacie u nas owce, kozy i konie – dzięki nim mamy pyszne sery, ale i miłe towarzystwo! Dążymy do tego, żeby nasza restauracja była w pełni samowystarczalna, a dania, które Wam serwujemy bazowały na tym, co sami wyhodowaliśmy i wyprodukowaliśmy.
Wierzymy, że samodzielnie wyhodowane, pielęgnowane i dojrzewające pod roztoczańskim słońcem warzywa i owoce smakują najlepiej! Dzięki temu mamy pewność, że są zdrowe, ekologiczne i pełne witamin. Czasami ich kształty bywają nieregularne, ale to właśnie one są najsmaczniejsze – prosto z naszego ogrodu trafiają do kuchni, a potem na Wasze talerze. To z nich przygotowujemy dania w naszej restauracji oraz wyjątkowe produkty regionalne.
Nie sposób policzyć, ile gatunków uprawiamy na naszej farmie. Nasz warzywnik obfituje w: marchewki, buraki, ziemniaki, brokuły, cukinie, papryki, pietruszkę, rzodkiewki, szpinak, szczaw, sałaty, dynie, ogórki, fasolkę, groszek, cebule, selery, patisony, chrzan oraz różne odmiany papryk i pomidorów.
Nasza uprawa owoców jest równie imponująca – cieszymy się smakiem truskawek, malin, borówki amerykańskiej i rabarbaru. W 2020 roku założyliśmy sad, w którym rosną jabłonie, wiśnie, czereśnie
Nie mogłoby też zabraknąć aromatycznych ziół, które są nieodłącznym elementem naszej kuchni. Rozmaryn, tymianek, oregano, werbena bazylia, kolendra, pokrzywa, szczypiorek oraz różne odmiany mięty – wszystkie prosto z farmy, aby wzbogacać smak Waszych dań oraz naparów.
Nasza stadnina powstała z pasji i miłości do zwierząt. Konie – konie małopolskie – są z nami od ponad 10 lat i dzięki swojej łagodności towarzyszą nam w prowadzeniu winnicy – nawożą ją i koszą ;).
W naszej stadninie mamy 1 wałacha i 1 klacz o imionach: Elbrus i Płowa
Na naszej ekologicznej farmie żyje harmonijnie 60 kóz, 160 owiec wschodnio-fryzyjskich oraz 30 krów rasy Jersey. Nasze zwierzęta swobodnie wypasają się na bujnych łąkach otaczających winnicę, dbając o naturalny ekosystem i wspierając jego równowagę.
Z mleka pochodzącego od naszych zwierząt wytwarzamy wyjątkowe produkty nabiałowe – świeże i dojrzewające sery, aksamitne jogurty oraz aromatyczne masło. Wszystkie te wyroby trafiają prosto do naszej restauracji, gdzie serwujemy dania przygotowane z najwyższej jakości lokalnych składników. Dążymy do pełnej samowystarczalności, łącząc tradycję z ekologicznym podejściem do rolnictwa i hodowli.